Temple de Swayambhunath, Kathmandu.

Posted: 18 Abril, 2007 in Nepal

– El temple de Swayambhunath es el temple budista mes important del Nepal. Se’l coneix tambe com el temple dels micos i esta situat a dalt d’un turo a on pots veure unes vistes de Kathmandu molt boniques.

El cami desde Kathmandu a peu fins al temple es d’una hora aproximadament, tot cara a munt, no he parat de suar.

He vist una altra cara de Kathmandu durant el trajecte, molta pobresa i miseria, nens jugant a les escombraries, animals morts tirats al riu, contaminacio, etc… Cada dia estic mes convemcut de que som molt afortunats, en serio.

El temple de Swayambhunath esta ple de petits temples, jardins i de mirardors. Per arribar a l part central, a on hi ha l’estupa s’ha de pujar una escala interminable, fa vertic mirar a baix mentres vas pujant. Mentres vas tirant cap a munt vas veient coleccions de pedra que il-lustren el naixement de Buda, parelles d’animals, lleons, elefants, etc… que son els vehicles dels”Dhyani Budas” o Budas de la meditacio..

Al temple m’hi he passat quasi be tot el mati, hi havia una sensacio de pau que em feia sentir molt i molt be. He pogut veure molts monjos budistes, gent resant i parlar amb gent que com jo tambe estava de visita.

Despres he tornat cap a Kathmandu i m’he dirigit cap a Thamel a on he dinat i mes tard m’he comprat unes botes per fer trekking i uns quants mitjons. Tambe he estat mirant algunes agencies perque m’informessin sobre trekkings.

Dema seguire visitant Kathmandu i els seus voltants.

Una abracada a tots molt forta!

Jordi Meya.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s