Trekking al Camp base de l’Everest.

Posted: 20 Abril, 2007 in Nepal

Kathmandu.Lukla-Dingboche.Dingboche-camp base.Kalapattar, 5.545 mts.Ruta sud Everest, 8.850 mts.– Despres de buscar durant uns quants dies informacio de com m’ho podia montar per fer el trekking al camp base de l’Everest i per fi avui al mati he trobat una agencia recomenada per la “Lonely Planet” i sobretot per la “Kathmandu Environmental Education” que es una associacio professional de trekking. Aqui tambe t’informen de tot el necessari per fer un bon trekking i es a on m’han recomenat la”Himalayan Glacier”, el lloc a on finalment he contractat el trekking.

A la “Himalayan Glacier” m’han informat de tots els meus dubtes, m’han explicat com seria la ruta que faria, que em trobare, preus, material, medicines, a 5.500 d’altura el cor nomes bombeja 1/3 el nivell de sang, per tant es importantissim fer totes les coses molt lentament i el mes important per a mi, un guia que tingui molta experiencia en trekkings per la zona de l’Himalaya.

El preu del trekking es de 450 euros, vol desde Lukla, despeses del guia, asseguranca en cas d’accident i material, sac de dormir i una bona jaqueta, el material mes car. Les meves dietes i l’allotjament es apart, uns 12 euros al dia.Dema a les 10 del mati el guia m’acompanyara a comprar-me pantalons, guants, mitxons, camises, etc…

Tot el recorregut del trekking i les condicions estan especificades en un contracte, tot legal.

Itinerari:

22 d’abril:

– Molt dora al mati vol de Kathmandu a Lukla (2.800 mts). Despres caminarem de Lukla fins a Phakding (2900 mts) Caminarem aproximadament unes 4 hores.

23 d’abril, St. Jordi:

– Arribarem a Namche Bazaar (3.340 mts.). Es un famos poble sherpa, esta ple de botigues i lodges per dormir. Entre 5 i 6 hores de trekking.

24 d’abril:

Dia d’aclimatacio a Namche Bazaar.

25 d’abril:

Trek fins a Tengboche, lloc a on hi ha el mes important Monestir budista del Nepal, mes de 4.000 mts d’altura. A la tarda posible visita al Monestir. Primeres vistes de l’everest.

Dia 26 d’abril:

-Baixarem fins a Panboche (3.860 mts) per no patir el mal d’altura i a la tarda tornarem a pujar molt a poc a poc fins a Dingboche.

Dia 27 d’abril:

– Gaudirem d’unes vistes espectaculars, visitarem el monument en memoria dels alpiniestes i sherpes que han perdu la vida intentant fer el cim de l’Everest. Si tenim sort podrem veure algun lleopart blanc. Arribarem a Lobuje (4.930 mts).

Dia 28 d’abril:

– Estarem al cor de l’Himalaya. Arribarem fins a Gorakshep (5.160 mts.) Caminarem poca distancia i molt a poc a poc per anar-nos aclimatant.

Dia 29 d’abril:

– Molt dora al mati arribarem a Kalapattar (5.545 mts) el punt mes alt del trekking. Gaudirem d’unes vistes espectaculars de l’everest i de la glacera de Khumbo. Baixarem fins a Gorakshep per passar-hi la nit.

Dia 30 d’abril:

– Trekking fins al campament base de l’Everest. Despres de descansar baixarem fins a Lobuje per passar-hi la nit.

Dia 1 de maig:

– Baixarem fins a Dingboche per passar-hi la nit.

Dia 2 de maig:

– Tota la jornada fins a arribar a Tengboche.

Dia 3 de maig:

– Arribada a Namche Bazaar. Hi passarem la nit.

Dia 4 de maig:

– Arribada a Lukla. Caminarem tot el mati, descansarem per la tarda i hi passarem la nit.

Dia 5 de maig:

– Vol de tornada a Kathmandu.

-El dia 6 de maig torno cap a N. Delhi i a veure si puc canviar-me el bitllet de tornada i puc estar per la festa Major de Ripoll amb tots vosaltres.

“Enjoy Live”

Jordi Meya


Comentaris
  1. carlitos ha dit:

    Ei Jordi!!!! que alegria m da ver q lo estas pasando en grande, disfruta el trekking a tope!!! recuerda q tenemos una fiesta pendiente por tu tierra en cuanto llegues eh!!! un abrazo desde valencia, carlitos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s