Laos, mai t’oblidare!!!

Posted: 23 Juliol, 2007 in Laos

Laos.– Quanta rao tenien en Rafel i la Silvia, dos amics meus de Roses que van estar a Laos fa uns anys, quan em van dir:”Ves i al-lucina amb tot allo, ja veuras com es d’autentic!” i no els hi faltava rao.

Estic trist per deixar Laos, sens dubte aquest pais m’ha tocat molt en dins fins al fons de la meva anima. Mai oblidare la seva gent, la simpatia de tothom, la sinceritat, la ternura, la mirada dels nens, la pobresa, la naturalitat, la miseria, els paisatges, el menjar i en definitiva, la naturalitat d’una gent magnifica!!! Laos, fins molt aviat!!!

No podria destacar que es el millor d’aquest pais, tot es autentic i de veritat, es una passada!!! no pares d’al-lucinar en tot moment, el que veus cada dia et toca fins molt endins.

El sud del pais no te gaire a veure amb el nord, la zona mes coneguda per els turistes. Es una terra on la gent viu practicament del que els hi dona la terra sobretot de les plantacions d’arros i del bestiar que puguin tenir. Les comunicacions per el sud del pais son mes complicades que per la part del nord i la comunicacio amb la gent es a vegades dificil perque no parlen ni gota d’angles pero pots veure de primera ma com viuen i aixo no es pot descriure amb paraules.

La part del nord, tota es una passada! les rutes i els paisatges tots son bestials, tot es verd i ple de vegetacio. Pots veure gent caminant per la carretera descalsa, veure pobles perduts al mig del no res, gent que viu en cabanes fetes amb palla, els animals barrejats entre la gent, etc…

Luang Prabant, es una poblacio que no pots deixar de visitar si alguna vegada aneu a Laos. Te un aire colonial, a vegades et sents com si estiguessis en un poblet de Franca, es nota que hi va haver-hi una colonia francesa. Els carres son molt bonics, esta ple de mercats,. alguns d’ells nocturns a on hi pots trobar de tot, desde tel-les fetes a ma a sabates i menjar. Les parades son totes al terra i les dones que hi treballen et van dient: “Hola senyor, hola senyor!!!” mentres passejes per davant de les seves parades i si compres alguna cosa, passen els diners per sobre del seu genero dient: “Lucky Lucky!!!”

Tambe hi pots trobar productes de reposteria francesa, baguettes i cafe molt bo, tot bonissim!!!

Luang Prabat es un lloc ideal per veure com es d’amable el caracter de la gent de Laos i si pots llogar una bicicleta o una moto i endinsar-te entre les muntanyes, pots veure imatges que no marxaran mai de la teva memoria.

Els temples de la poblacio son magnifics, algun protegit per la UNESCO i el caracter dels monjos es impresionant! Amb l’Albert varem coneixer un parell de monjos que estaven estudiant angles a dins d’un temple i ens varem passar parlant amb ells i fent-nos fotos durant molta estona, la conversa era magnifica i ens varem fer un fart de riure! La vida de tot aquesta gent es mol sacrificada, s’aixequen cada dia a les 4 am per meditar, estudiar i resar i se’n van a dormir a les 10 pm.

Un altra historia que ens va passar amb l’Albert mentres donavem l’ultim passeig per els carrers de la zona del Mekong, va ser l’amabilitat d’una dona que estava amb la seva nena petita davant de a seva botiga molt vella i que ens va deixar fer-nos una foto amb la nena i parlar una estona amb ella sense demanr-nos res a canvi. A mi, fins hi tot em va deixar agafar la seva filla en bracos i vaig sentir una emocio inmensa al tenir aquella preciositat amb mi. Dels paisos que he visitat fins ara, Laos es a on he vist els nens mes bonics, sobretot les nenes.

M’hagues agradat quedar-me mes temps en aquest pais pero hem tingut unes miques de mal rotllos amb la meva germana, no s’ha acabat d’intregar-se i ho ha passat una miqueta malament. Crec que l’hi ha faltat molt d’esperit, no s’ha implicat gaire i aixo li ha pesat moltissimJo comprenc que es el seu primer viatge lluny de casa i lluny de la seva parella i que pot costar una mica, sobretot al principi adaptar-te pero si ella no hi posa mes del seu canto, veig que ho pot passar malament i no m’agradaria que li passes cap mal rotllo. No li vull posar presio pero te que dominar la situacio, ella ho pot fer-ho! Espero que tot vagi millor a partir d’ara.

Tambe es veritat que no hem parat de viatjar en molts dies i els viatges han sigut molt pesats moltes vegades.

Moltes gracies a tota la gent que viu a Laos i fins molt aviat!!!

Jordi Meya.

Comentaris
 1. carme ha dit:

  Que bonic !!!! 🙂

 2. imma ha dit:

  Jordi,

  Me ha encantado tu historia en Laos….

  El próximo mes de Julio mi marido y yo queremos ir unos ´15-20 días a Camboya y Laos, y la verdad que nos gustaría que nos aconsejaras, si es posible.

  Tenemos la gran duda si coger el viaje a través de alguna mayorista, lo cual no nos hace mucha gracia ya que nos gusta bastante ir a nuestro aire, o bien pillar el billete de avión ey contratarlo todo allí. Conoces alguna agencia o persona de allí que nos pueda hacer de guia???? lo ideal sería que pudieramos contratar directamente con alguien de allí , el guia, coche con chofer y que nos organizara el itinerario. Nosotros no tenemos idea de ir en plan mochileros (por un problema de salud), la idea es coger hoteles de 4 estrellas. Es muy dificil el contratarlo todo allí???? sobre que precio estn los hoteles??? en los foros ponen que son muy baratos peo luego entras en las webs de los hoteles de allí y no son tan baratos.
  Que itinerario nos aconsejas???

  El año pasado hicimos un viaje a India y Nepal, y lo contratamos desde Barcelona a través de mail con una agencia de Delhi, y nos encantó la experiencia, ya que ibamos todo el viaje en un coche para nosotros solos con nuestro chofer, el cual nos hizo la estancia de ensueño, y nos ayudó en todas las dudas qe teniamos, en cada ciudad teniamos un guia que nos enseñaba lo principal de cada ciudad, y siempre dejandonos el tiempo libre que deseabamos para adentrarnos en el día a día de la vida de allí. Además de todo esto, nos ahorramos una pelillas, bueno unos eurillos.

  Un saludo,

  Imma

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s