CommArt al ¨Queen Sirikit National Convention Center¨, Bangkok.

Posted: 21 Març, 2008 in Tailandia

– Cada any a Bangkok, es celebra una important mostra relacionada amb el Món de l´electrònica al ¨Queen Sirikit National Center¨, un espai de dimensions brutals, preparat per fer exposicions i convencions de qualsevol temàtica o esdeveniment important.

La fira que ahir s´inaugurà sota el nom de ¨CammArt¨, és un esdeveniment molt famós i de molta tirada a la ciutat de Bangkok perquè durant 4 dies, les marques més importants relacionades amb l´electrònica en general s´ajunten per fer una mostra dels seus productes, moltes vegades amb els preus bastant més rebaixats del normal…

Bàsicament la gent s´interessa per el CommArt, sobretot per comprar ordinadors portàtils… La competència és brutal, a cada metre et trobes gent vestida amb roba de la marca que representa intentant convèncer a la gent que es para per un instant a mirar els seus productes…

Jo, volia saber el preu de l´ordinador que fa poques setmanes vaig comprar-me en un centre comercial prop de Pratunam a Bangkok, volia comparar la diferència de preu entre un lloc i l´altre… Quan vaig arribar al lloc a on hi havien els ordinadors de la marca que em vaig comprar, vaig veure que el preu era més o menys el mateix però els components del portàtil eren una mica millors i per tant més competitius… De totes maneres, estic molt content de la compra que vaig fer fa algunes setmanes però reconec que si hagués tingut alguna informació sobre aquesta fira, m´hagués esperat a comprar-me l´ordinador portàtil…

Fins a la fira i vaig anar amb 3 companys d´anglès, tots erem de diferents nacionalitats, jejejeje… La Nui de Tailàndia, la Xilan de Xina, l´Skylar de Taiwàn i jo.

El dia abans amb la Nui, haviem parlat sobre la possiblitat d´anar a passar a la tarda a la CommArt després de classe, que seria una bona idea passejar per allà, veure i comparar preus i disfrutar mirant les últimes novetats relacionades amb l´electrònica. La Nui, com jo… li agraden molt els ordinadors i la tecnologia, ella es volia comprar una agenda-diccionari digital amb més 11 idiomes amb càmara, mp3, mp4, etc… Finalment i després de mirar molts models va decidir de pensar-s´ho i tornar a la fira el dissabte…  La Xilan, no parava de mirar portàtils, demanar pressupostos, etc… Segur que torna el cap de setmana i se´n compra un… De tots, l´Skylar era el que més entenia de la matèria… És enginyer elèctric i a sobre de Taiwan, segurament el país Asiàtic després del Japó amb més tecnologia… Es va dedicar a comparar preus…

Jo, vaig comprar-me una bobina de 50 unitats de dvs´s per 5 euros, això és tot, jejeje… Vaig tenir que resistir-me molt per no anar a un caixer a treure diners… Hi havia molts productes com disc durs extraibles, pen drive, impresores, etc… a preus molt i molt rebaixats i per tant les tentacions estaven a flor de pell…

Em va impresionar molt veure com els professionals de les marques representades a la mostra venien els seus productes… Realment, saben fer-ho molt bé, el marketing és pràcticament perfecte, noies que et donen publicitat, tècnics que t´expliquen el funcionament del producte, pots probar qualsevol tipus de model, etc… Sobretot el que atrau més a la gent, són les promocions que les marques més potents del mercat ofereixen als clients… La competència és espectacular i el tracte no pot ser més professional.

El recinte estava ple de gent, diria que fins als topes quasi bé… No em vull ni imaginar com estarà el mateix espai el dissabte i el diumenge que són dies festius aquí a Tailàndia per molta gent… La Nui, em va dir que pràcticament t´has d´arrossegar per el terra si visites el CommArt en cap de setmana… M´ho crec…

L´entrada a la fira és de franc…

Jordi Meya.

Fotos amb els meus companys:

Arribada a la fira.Al CommArt.Amb l´Skylar. 

Vídeos ComArt i Sky Train a l´estació d´Asoke en hora punta:

Web ¨CommArt¨:

http://www.qsncc.co.th/default.asp

Sirikit, Queen of Thailand:

La Reina Sirikit quan era jove.

La Reina Sirikit (nacida 12 de agosto, 1932)), es la esposa y Reina Consorte de Bhumibol Adulyadej,(Rama IX), Rey de Tailandia.

Su nombre formal junto con su título real es Somdej Phra Nangchao Sirikit Phra Boromarajininat (Su Majesta Reina Sirikit – สมเด็จพระนางเจ้าสิริกิติ์ พระบรมราชินีนาถ).

Noble de cuna, nació como Mom Rajawongse Sirikit Kitiyakara, y fue la primera hija del Coronel Mom Chao Nakkhatra Mangkala Kitiyakara (quien recibió el título de Príncipe Chanthaburi Suranath luego de la boda de su hija). Su padre, siempre leal a la Familia Real, además de estar emparentado con la Familia Real lo estaba también con Mom Luang Bua Kitiyakara (nee Mom Luang Bua Snidwongse). El título de nacimiento de Sirikit, “Mom Rajawongse,” indica que es la hija de un “Mom Chao” (el nivel menor entre los títulos de los príncipes Tailandeses) y que en consecuencia es descendiente de algún rey anterior. Su nombre, el cual le fue otorgado bajo los auspicios del Rey Prajadhipok (Rama VII), significa “Gloria y Esplendor de la Familia Kitiyakara”.

Durante su infancia mientras su padre ejercía funciones diplomáticas en Washington, Estados Unidos, Sirikit vivía con sus abuelos en Bangkok. Más tarde cuando su padre fue embajador del Reino de Siam en Francia, Dinamarca, y el Reino Unido, vivió y se educó en esos países primero continuando luego en Suiza.

Fue mientras estudiaba en Suiza que conoció a Bhumibol Adulyadej, quien a pesar de ser ya Rey, era todavía un menor de edad estudiando también en Suiza. Cuando en marzo de 1950 el Rey regreso a Tailandia para asumir sus responsabilidades como monarca, Sirikit le acompañó y celebraron su boda real el mes siguiente en el Palacio Pathumwan.

Cuando en 1956 el Rey ingreso por un tiempo a un monasterio como monje Budista, como es costumbre para todos los hombres Budistas en Tailandia, Sirikit asumió las funciones de la corona durante ese periodo. Cumplió sus funciones de manera tan satisfactoria que fue hecha “Somdej Phra Boromarajininat” (Reina Regente) y le fue dado el título de “Somdej Phra Nangchao Sirikit Phra Boromarajininat.”

El matrimonio de Bhumibol y Sirikit, a pesar se ser entre reales, ha sido exitoso y de beneficio para Tailandia. La pareja ha tenido un hijo (el Príncipe Heredero) y tres hijas. Al igual que su esposo el Rey, la Reina Sirikit es inmensamente popular, querida y respetada en Tailandia. El día del cumpleaños de la Reina, así como el del Rey, es un día de fiesta nacional en Tailandia; y al ser llamada cariñosamente la madre de todos los Tailandeses, su cumpleaños es también oficialmente el Día de la Madre en Tailadia.

A Sirikit se le reconoce su trabajo en obras de beneficiencia, así como por sus esfuerzos en revivir y mantener antiguas costumbres y artes tradicionales de Tailandia. Es Presidente de la Cruz Roja Tailandesa desde 1956. Siempre se ha mantenido activa e involucrada en los trabajos de asistencia a refugiados de Camboya y Birmania. Tomó un rol activo y prominente luego de la catástrofe del tsunami que devastó zonas del sur de Tailandia en diciembre del 2004; en esa catastofre murió su nieto Bhumi Jensen, hijo de la Princesa Ubol Ratana.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s