Wat Phra Kaew i Grand Palace, Bangkok.

Posted: 25 Març, 2008 in Tailandia

El Wat Phra Kaew (วัดพระแก้ว, Temple del Buda d’  Esmeralda), és un temple budista (wat) de Bangkok, Tailàndia. El nom complet del temple és Wat Phra Sri Rattana Satsadaram, (วัดพระศรีรัตนศาสดาราม). És el temple budista més important de Tailàndia, localizat  al centre històric de Bangkok (districte de Phra Nakhon), dins dels terrenys del Gran Palau de Bangkok.

La construcció del temple va començar quan el Rei Buddha Yodfa Chulaloke (Rama I) va trasl-ladar la capital desde Thonburi a Bangkok, l´any 1785. Al contrari que els altres temples, no hi ha cap lloc perquè els monjos l´habitin, només té edificis sagrats, estatues i pagodes amb una rica decoració. 

L´edifici principal és l´Ubosoth central, el lloc a on es troba el Buddha d´esmeralda.Encara que el Budda és de dimensions reduides és el principal icon religiós del poble tailandès.La llegenda diu que l´estatua és va crear a Índia però que va tenir un llarg trajecte abans d´arribar a Bangkok. Després de segles de canvis d´ubicació, el General Chakri (que es convertiria més tard en el Rei Rama I) el va agafar de Ventiane i el va portar cap a Thonburi i d´allà cap a la seva ubicació actual. 

Molta gent de Camboia creuen que el Wat Phra Kaew a Phnom Penh seria el lloc legítim on hauria d´estar el Buddha d´esmeralda i molts habitants de Laos consideren que el lloc legítim és a Haw Phra Kaew, a Vientiane.

La muralla que rodeja el temple està decorada cap a l´interior amb escenes de la versió tailandesa de la mitologia de Ramaya. el Ramakian. Cap a l´exterior, les muralles estan pintades de blanc. Hi ha figures a l´àrea del temple amb imatges d´aquesta història, de les que destaquen les gegants figures anomenades Yak de 5 metres d´altura. També són de la mitologia Hindú els reis mono i els gegants que rodejen la pagoda daurada. 

El temple, també conté un model d´Angkor Wat, afegit per el Rei Nangklao (Rama III), perquè l´imperi Khmer de Camboia i els tailandesos compateixen les mateixes arrels culturals i religioses.

Per motius culturals, és obligat portar pantalons llargs per poder entrar al temple.

Chao Phraya River.Chao Phraya River.Oil i jo.Imatge desde el riu del Wat Arun Ratcha Wararam.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Grand Palace.Grand Palace.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Wat Phra Kaew.Grand Palace.Grand Palace.

Vídeo per el Chao Phraya River:

Vídeo al Wat Phra Kaew:

Emerald Buddha:

Vídeo canvi de guàrdia al Grand Palace:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s