¨Earth from above¨ by Yann Arthus-Bertrand.

Posted: 28 Agost, 2008 in Tailandia

Desde fa unes setmanes al barri de Pratunam de Bangkok hi ha una exposció de fotografies sobre el nostre planeta.  
 
Avui  he visitat aquesta magnífica exposició amb el meu amic i company de fatigues, l´Skylar de Taiwàn.

Jo

Jo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L´exposició està plena de fotografies captades per en Yann Arthus-Bertrand, un dels millors fotògrafs del Món de fotografia aèria i molt compromès amb el desenvolupament del nostre planeta que cada vegada es dirigeix amb mès velocitat cap el caos. En Yann, ha dedicat bona part de la seva vida professional a fotografiar llocs del nostre planeta que corren autèntic perill, cada fotografia conté una explicació en anglès i en tailandès en forma de missatge molt directe i clar. Cada fotografia parla per si sola, les imatges són realment boniques i captivadores. Et quedes totalment impactat quan les mires i llegueixes l´explicació que acompanya a totes les fotos.

Totes les fotografies varen estar preses desde un helicòpter, ha recorregut tot el nostre planeta buscant informació en forma d´imatges com a prova que ens donguin a entendre que anem mal encaminats. El propòsit d´aquesta exposició és fer-nos pensar a tota la humanitat com estava la situació del planeta fa un temps, com està actualment i com pot estar d´aquí a relativament pocs anys. Hi ha imatges relacionades amb el canvi climàtic, amb la pobresa, amb el desenvolupament de la humanitat, la pobresa que pateix molts milions de persones de tots els indrets que formen el Planeta Terra, de naturalesa o de les emisions de CO2. L´exposició és una lliçó magnífica d´humanisme, reflexa perfectament quina és la situació del nostre planeta, és a dir la situació de cadascún de nosaltres i de les nostres pròximes generacions.

L´exposició dóna un revés a molts polítics i a molta gent que té molt poder, persones que busquen interessos sense tenir en compte la importància del nostre medi ambient, de les espècies d´animals i plantes que han anat desapareixent a causa de la contaminació i pol-lució, dels ecositemes, etc.. Les fotografies mostren imatges dels 5 continents del nostre planeta amb problemes molt greus.

No només ens hem de cuidar nosaltres i el nostre ben estar, tenim que procurar tenir cura de l´entorn a on hem nascut i de l´entorn a on vivim, el Planeta Terra, la nostra casa.

Salut.

Jordi Meya.

Web Yann Arthus-Bertrand: http://www.yannarthusbertrand.org/

Algunes de les fotografies i missatges:

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s