Un dia sense descans.

Posted: 23 Setembre, 2008 in Tailandia

Un dia sense descans.

Avui he trencat una mica la rútina del meu dia a dia que desde fa ja algún temps vaig fent, de casa a la biblioteca i de la biblioteca a l´escola a estudiar thai. Avui, abans d´anar a estudiar la lliçó de thai he anat a l´Embaixada Española de Bangkok a empadronar-me. Desde avui, ja no sóc ciutadà de Ripoll sinó de Bangkok, la capital de Tailàndia.

L´Embaixada Española és troba localitzada al barri d´Asoke a uns 15 minuts del barri d´On Nut ( a on visc ) amb l´Sky Train.

Per empadronar-me tenia que emplenar una sèrie de papers que ja fa temps que tenia a casa però per falta de temps no ho he pogut fer fins avui. També tenia que fer-me unes fotos que finalment m´he fet al mateix barri d´Asoke. Com que m´he hagut d´esperar 30 minuts per tenir les fotos en mà, he aprofitat per donar un vol per el barri. Durant aquella estona que he estat caminant, he vist un gimnàs ( Wow California ) bastant famós que el meu amic Manuele me´n va parlar fa un temps.

Jo, desde que vaig marxar de Catalunya, ( ja fa 9 mesos ) no he pogut fer gens d´esport ( això sí, camino tot el dia amunt i avall de la ciutat ) una activitat que trobo molt a faltar. Com que el meu amic em va dir que aquesta franquícia és barata i ofereixen molt bons programes relació qualitat-preu, he decidit entrar-hi i informar-me de les tarifes i horaris.

De seguida una noia molt guapa m´ha atès molt amablament ( com solen fer tots els thais quan hi ha diners per el mig ). El primer que m´ha demanat ha sigut si penso estar temps visquent a Bangkok, ( el contracte per matricular-te al gimnàs és per un any mínim ) jo li he dit que sóc resident de Bangkok que si no pasa res estaré per aquí molt de temps. Aquesta és la meva intenció.

Després d´estar una estona parlant amb ella informant-la de tot el que m´interessa, m´ha ensenyat les instal-lacions del gimnàs. El gimnàs en sí és una passada, hi ha moltes activitats a fer i àrees per relaxar-te ( sauna, jacuzzi, etc… ). Cada zona està molt ben equipada i l´ambient que he pogut observar és bastant de nivell.

Un cop m´ha ensenyat les instal-lacions, m´ha informat dels preus ( el més important ). En principi, em demanava una quantitat bastant elevada per mès però després d´intercanviar unes quantes paraules amb thai amb ella, la conversació ha donat un gir de 365 graus. Li he dit que m´informés de les promocions especials que oferia el gimnàs. Finalment, m´ha deixat un preu de 16 euros al mès adelantant 3 mesos per antel-lació. Està molt bé si penso que em demanava 50 euros al principi… ( cada vegada veig més claríssim que si parles thai et miren amb uns altres ulls ). El gimnàs obre 365 dies a l´any 7 dies a la setmana. A partir de l´1 d´octubre començaré a posar-me en forma a veure si fer esport m´ajuda a trobar-me una mica millor.

A la sortida del gimnàs he anat a buscar les meves fotos. M´han fotut una bona clavada, 160 thb ( 3,20 euros ) per 4 fotos mida carnet. No m´ha quedat més remei que pagar i resignar-me, necessitava les fotos per empadronar-me…

A l´Embaixada m´he tingut que esperar una estona, avui la Maria ( la funcionària espanyola que porta 27 anys visquent a Bangkok ) estava atenent a una persona que havia perdut el passaport ahir a l´aeroport ( quina putada!!! ).

Mentres m´esperava, assegut al meu costat hi havia un noi amb especte bastant ¨demacrat¨ que no ha trigat ni 20 segons a començar a intercanviar algunes paraules amb mi. M´ha dit que era de Bilbao, que portava 1 setmana a Tailàndia i que estava buscant pis a Bangkok ja que la seva intenció era quedar-se per aquí durant 3 mesos. M´ha començat a dir que tot el que ha vist fins ara era súper car, més de 800 euros al mès!!! Home… jo li he comentat que podria trobar coses més barates però que tot depenia de les seves intencions…

De cop i volta, m´ha canviat de tema i m´ha començat a xerrar d´una aventura que va tenir amb una tailandesa només aterrar, m´ha dit: ¨Tio, estava recién llegado al aeropuerto y una thai me dice a ver a donde me dirigia… Yo, le comento que no sabía y ella va y me dice… pués vente pa mi casa!!!… Me fuí con ella a su casa 3 dias!!!… Me quedo acojonado lo simpàticas que són las thais…¨ Aquest com no vigili s´estarà a Tailàndia 3 setmanes en comptes d´1 mès…

Entre aquestes… la María m´ha cridat.

M´ha reconegut desde el primer moment. Després d´intercanviar unes paraules li he entregat tota la papelassa que tenia en mà. En principi, només em volia registrar com a no resident, cosa que no dóna dret a res, només és per estar localitzable desde l´Embaixada per si em passés alguna cosa important i per rebre notícies referents a events que organitza de tant en tant l´Embaixada d´aquí a Bangkok. Finalment, no m´he inscrit com a no resident sinó com a resident. La María m´ha dit que al portar més de 6 mesos visquent a Tailàndia si vull puc donar-me d´alta de resident ( empadronar-me a Bangkok ). Això em dóna dret a votar quan hi haguin eleccions a Tailàndia i poder obrir un compte bancari. Per demostrar que visc a Tailàndia desde fa més de 6 mesos només em cal portar algún paper que acrediti que el que dic és veritat, contracte de pis, passaport a on hi ha registrada la meva entrada al país… O sigui, que desde el dia d´avui, ja no sóc ciutadà de Ripoll sinó de Bangkok, això vol dir que quan hi haguin eleccions a Espanya o a Catalunya no hauré de patir el risc que m´avisin per estar en alguna mesa electoral ( quina putada si hagués d´agafar un avió desde Bangkok a Barcelona per només presentar-me en una mesa electoral… ).

Desde l´Embaixada he agafat l´Sky Train i he tirat directe cap a la biblioteca de la Universitat Americana a estudiar thai com acostumo a fer pràcticament tots els dies i a gaudir de l´aire condicionat gratuït.

Abans d´estudiar i passar a l´acció , he dinat una mica ( com sempre arròs amb alguna salsa picant… com trobo a faltar el menjar de la meva mare i àvia… ).

He estat a la biblioteca 2 hores repassant els meus apunts i fent els exercicis i alguna cosa extra per entregar-li a la professora, alguns exercicis escrits en español i traduïts al thai perquè tingui més apunts a part dels que pot treure del llibre que seguim. Sempre es posa contenta quan li entrego feina extra relacionada amb tot el que estudiem junts.

Desde la Universitat una altra vegada a l´Sky Train i cap a Chit Lom a l´escola internacional d´idiomes a estudiar thai.

He arribat i la professora ja m´esperava. Com acostuma a fer desde que comença la classe fins que acaba m´ha començat a donar canya de la bona. Primer preguntat-me la lliçó i després fent-me preguntes en espanyol que tenia que traduïr al thai.

Avui, em sentia una mica cansat mentalment i no m´ha acabat de sortit tot com jo m´esperava i la professora m´ha començat a llegir-me la ¨llibreta¨de valent…

La meva professora, és una persona molt recta i exigent, ( com poques he conegut a la meva vida ) no li agrada repetir les coses gaires vegades, perd el Món de vista si em té que explicar alguna cosa repetidament. A mi, a vegades se´m fa molt difícil seguir tota la lliçó amb el màxim de concentració, és complicat que et parlin amb espanyol, anglès i tailandès al mateix moment. Jo però… sempre dono el màxim de mi però em dono compte i ella també m´ho diu que tinc que pulir moltes cosetes com el tema concentració i seguretat.

En aquestes han picat a la porta. Era el meu bon amic Manuele que els dimarts dóna classes d´espanyol a l´escola a on estudio thai. Ha entrat i hem estat els 4 parlant durant una llarga estona. La classe semblava la ¨Torre de Babel¨. En Manuele i jo, parlavem en espanyol i amb anglès, la professora parlava thai amb en Manuele i amb mi. De tant en tant la professora barrejava el thai i l´anglès. Hem estat parlant dels polítics d´aquest país que la veritat foten una pena que no se l´aguanten… La meva professora ha posat uns exemples que m´han deixat de pedra. Per exemple: hi ha un ministre que abans de ser ministre era carnisser. No és que tingui res en contra dels carnissers però és extrany que una persona que no entén de política de cop i volta aparegui com a ministre, no??? Un altre cas escandalós és el del fill d´un ministre que fa uns mesos va matar a 3 persones a boca de canó. Doncs bé… el seu pare és ministre de l´exèrcit thai. En comptes d´enviar aquest individu a la presó l´han fotut a treballar a l´armada del país!!! Per què??? Perquè mati a més persones!!! Un altre cas és el del ministre de sanitat que ha posat de mà dreta del seu gabineg la seva infermera preferida de l´hospital a on treballava!!! Tot aquest enrenou dels polítics thias supera la ciència-ficció!!!

En unes, en Manuele m´ha comentat que si volia començar a treballar que l´havien trucat d´una escola per donar classes d´espanyol però que els hi havia dit que no perquè no té hores disponibles. Evidetment i després de consultar-ho a la meva professora l´hi he dit que sí perquè es tracta d´estudiants que no han estudiat mai espanyol i no parlen anglès. Per començar a treballar com a ¨profe¨no és bó que tingui alumnes amb una bona base d´espanyol o d´anglès fins que jo agafi experiència.

Quan en Manuele ha marxat i ens hem tornat a quedar sols la professora i jo m´han trucat de l´escola que el meu amic m´havia parlat instants abans. M´han comentat si jo era professor i si tenia experiència com a tal. Els hi he dit que sí perquè sinó et diuen que no directament. M´han comunicat que hi ha 2 alumnes thais interessats en estudiar espanyol tots els dimarts i dijous de cada setmana que si em semblava bé. Sí ha sigut la meva resposta.

Quan he penjat el telèfon, la meva professora m´ha començat a fotre un correccional de valent perquè segons ella no m´he informat de tot degudament. Jo, només aguantava les hòsties i escoltava tot el que em deia amb atenció, aguantant la compustura. La meva professora, sempre busca la perfecció, no para de donar-me exemples de tot tipus ( filosofia, escriptors… ) que si busco el millor de mi mateix i treballo a fons puc aconseguir ser el millor i treballar a molts llocs ( m´ho diu molt seriosament ). Sense dubte aquesta dona confia molt amb mi, encara que em foti escaldols descollonants, tenim una connexió entre nosaltres que fa que mai mal interpretem les paraules per molt dures que puguin ser moltes vegades.

Finalment i després de més de 4 hores d´aguantar la tormenta, m´ha comentat que podia marxar. No ha sigut així… He tingut la gran sort que m´han tornat a trucar de l´escola a on començaré a treballar el dijous. Aquesta vegada sí que m´he informat de tot amb fermesa i seguretat, he fet preguntes de tot tipus amb convicció mentres la meva professora tenia una orella pendent de tot el que jo deia, jejejejeje… Demà al matí aniré a l´escola per presentar-me i per donar una ullada al llibre d´espanyol que tindré que seguir.

Abans de surtir per la porta, més consells de part de la meva professora. ¨Jordi… demà ves vestit mudat que la primera impresió és la que val. Estigués atent quan tinguis que emplenar les fitxes dels estudiants, informa´t de quantes lliçons volen estudiar, si has de cobrar en metàl-lic o tens que obrir un compte bancari, etc… Peró… sobretot Jordi… estigues tranquil perquè tens bon còr, tens fusta i saps espanyol molt més que qualsevol alumne que vulgui apendre en aquesta escola o en alguna altra de Tailàndia¨.

La meva professora de tailandès la recordaré fins el dia que em mori, sens dubte!!! El què està fent per a mi no li estaré mai prou agraït… El poder estudiar ( encara que sigui molt dur ) thai cada dia totalment gràtis és un miracle en els temps que vivim avui en dia que tot són interessos marcats per els diners.

Avui ha sigut un dia realment dur i esgotador, em sento K.O. igual que en Rocky Balboa quan va aguantar 15 assalts a l´Apollo Creed… Però també em sento content perquè no m´agafo les coses malament, sé reaccionar amb serenor davant de totes les situacions. De tot el que m´ha dit la meva professora avui, n´he tret molt bones conclusions!!!

Gràcies per aguantar-me el rotllo, família!!!

Jordi Meya.

Comentaris
 1. marta miquel ha dit:

  Quin stress, i diuen que a orient tot son OM, OM, i mes OM, i una merda!!!
  s´et felicita per tenir la ciutadania , es un bon pas, Dins de poc s´et axinaran els ulls, i despres ja podras tenir la nacionalitat tailandessa.
  En quan a la gimnasia, com continuis menjan fideus desapareixeras del mapa, fes el favor de menjar consistent, sino que et penses que cremaras, dons EL POQUET QUE ET QUEDA, seras transparent….
  Sobre tot si et mudes per fer clase en aquesta escola, volem document grafic.
  Felicitats per tot el que vas aconseguin,
  un peto

 2. MONICA ha dit:

  Jordi tu fes com en ROCKY BALBOA, “pelea duro” i guanyaràs!!!! PETONNSSSSS

 3. miquel ha dit:

  Risin’ up — back on the street,
  Did my time, took my chances
  Went the distance now I’m back on my feet
  Just a man and his will to survive —
  So many times, it happens too fast,
  You trade your passion for glory,
  Don’t lose your grip on the dreams of the past,
  You must fight just to keep them alive ¨c

  *it’s the eye of the tiger,
  It’s the thrill of the fight,
  Rising up to the challenge of our rival,
  And the last known survivor
  Stalks his prey in the night,
  And he’s watching us all
  With the eye of the tiger.*

  Face to face — out in the heat,
  Hangin’ tough, stayin’ hungry
  They stack the odds still we take to the street
  For the kill, with the skill to survive —

  ( * repeat)

  Risin’ up — straight to the top,
  Had the guts, got the glory
  Went the distance, now I’m not gonna stop
  Just a man and his will to survive —

  vinga jordi a cantar eye of tiger

  long live rockandroll
  salut i força al canut

 4. carme ha dit:

  vinga iujuuuuu !! 🙂
  petonets!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s