Com funcionen les tarifes dels taxis a Bangkok?

Posted: 16 Abril, 2009 in Tailandia

Com funcionen les tarifes dels taxis a Bangkok?

 

Taxi Bangkok.

Bangkok, dijous, 16 / abril / 2009.

 

Sembla ser, que per fi, he esbrinat després de quasi bé 1 any i mig visquen a Bangkok, com funciona el sistema de pagament que marquen els  taxímetres dels taxis de la capital tailandesa. Fins ara, no tenia molt clar quin sistema feien servir o de quines normes es regien alhora d´exigir el pagament de la tarifa cada vegada que utilitzava un taxi.

Aquesta era una qüestió que em portava de cap des de feia molt de temps perquè no acaba d´entendre perquè algunes vegades tenia la sensació de pagar més diners del compte, tot i exigir sempre que posessin el taxímetre en marxa cada vegada que he utilitzat un taxi a Bangkok per anar a qualsevol lloc. Moltes vegades pensava que estaria trucat el taxímetre,  tenia la sensació que anaven més ràpids del compte, sobretot quan agafava algun taxi una mica vell o atrotinat. A més, estic al país número 1 a nivell mundial sobre la pirateria i les còpies de qualsevol cosa, aquí és el pa de cada dia. Per tant, no me´n fiava del tot. A Tailàndia, l´expressió: ¨Tot és possible¨es certa al 100%. I crec que trucar un taxímetre, no els hi costaria gaire perquè saben fer completament de tot. Són uns experts i molt bons professionals quan si posen.

L´altre dia, quan tornava d´Isan vaig agafar un taxi des de l´estació de busos de Mo Chit per arribar fins a casa i vaig poder resoldre el dubte que tenia des de feia tant de temps perquè a dins del taxi, hi havia una cartulina penjada del seient del conductor que explicava molt bé la manera en que es regeixen les tarifes actualment.El primer taxi que he trobat aquesta informació i mira que n´he agafat…

Va de la següent manera:

Quan agafes el taxi, i es posa el taxímetre en marxa sempre marca 35 thb. Aquest quantitat es mantindrà fins que el taxi sobrepassi els 2 quilòmetres de trajecte.

Dels 2 quilòmetres als 12 quilòmetres, es paga 4,50 thb cada quilòmetre.

Dels 12 quilòmetres als 20 quilòmetres, es paga 5 thb per quilòmetre.

Més de 20 quilòmetres el taxímetre anirà sumant 5,50 thb per quilòmetre.

Fins aquí tot bastant clar, ara bé! No sempre es així.

Si hi ha trànsit, cosa molt probable a Bangkok, i el taxi no es pot moure a més de 6 quilòmetres per hora, el passatger haurà de pagar obligatòriament 1,25 thb cada minut, si el taxi va a l´aeroport uns altres 50 thb extres i finalment, si el taxista es veu obligat a agafar una autopista, el passatger pagarà el peatge.

Aquest últims punts eren els que hem feien pensar que moltes vegades tenia la sensació que m´estaven foten la ¨pirul-la¨però no és així.

Recordeu que 1 euro són més o menys 50 thb.

Salut!!!

Jordi Meya.

Comentaris
  1. carme ha dit:

    oooooooooooooo Jorditu quina foto tan BONICA has posat de tu i el teu siamès !! 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s