Temple de Hua Lampong a Bangkok ( วัดหัวลำโพง ).

Posted: 31 Desembre, 2009 in Tailandia

Temple de Hua Lampong a Bangkok (วัดหัวลำโพง ) .

Bangkok, dijous, 31 / desembre / 2009 ( últim post de l´any 2009 ) .

El Temple de Hua Lampong a prop de Silom a Bangkok està situat en una de les zones principals de negocis de la ciutat dels àngels una mica més enllà de l´avinguda de Rama IV. Segurament no és un dels temples budistes més importants dels país però sí que és un dels més visitats durant tots els dies de l´any, les 24 hores del dia a Bangkok.

Passejar per dins el temple a l´hora que tu vols, veure la gent com prega ( gent local, rarament visitat per estrangers ), l´olor de les barres d´incens, el fum a la sala principal del temple, les donacions que fa la gent per subvencionar els funerals o l´hospitalització de la gent més necessitada del país o també per salvar animals de no ser sacrificats són aspectes que em van cridar molt l´atenció quan un amic meu em va ensenyar i explicar per primera vegada la tasca que aquest temple duu a terme.

Hua Lampong, també és un temple que es considerat com a reial. Segurament per aquest motiu fa més de 30 anys va ser totalment renovat per honorar al Rei de Tailàndia, Rama IX quan va celebrar el seu 50è. aniversari de regent a Tailàndia.

He visitat el temple vàries vegades, quasi bé sempre que vaig a Chinatown amb la meva companya o amb amics a menjar peix fresc i marisc al carrer de Phadungdao rodejat d´una atmosfera dificílment explicable en paraules. És un lloc que s´hi ha d´anar per poder entendre aquella atmosfera de caos on tothom entén quin és el seu roll .

El què fa la gent quan entra al Temple de Hua Lampong és adreçar-se a uns mostradors a on hi ha una sèrie de persones que recapten diners de les donacions de tota la gent que va al Temple. Les donacions són lliures, no hi ha una quota fixa, la gent dóna el què vol.

Al mateix temps que dones els diners, et donen un paper escrit en tailandès a on hi has d´escriure el teu nom i firmar perquè quedi constància de la persona o persones que han col-laborat en l´ajuda de persones o animals necessitats .

Després t´adreces a una sala interior una mica separada de l´entrada i allà adjuntes pega en el paper a on has firmat, l´enganxes en una mena de caixa de fusta que estan en una cantonada de la sala. Encara has de conservar una altre paper que el cremaràs a la sala principal un cop has posat les barres d´incens a les imatges que hi ha .

L´últim pas, és agafar 20 barres d´incens que seran repartides a totes les imatges sagrades que hi ha a dins la sala principal del temple, les que hi ha a fora al carrer i que donen a la sala principal també .

També, és poden agafar una mena de “ paquets “ de barres d´incens que les persones mouen amb energia durant el temps que estan pregant. Cada barra conté un número, aquest número conté un missatge que pots trobar escrit en un paper en diferents calaixos. La tradició diu que si el què hi ha escrit al paper és dolent, s´ha de cremar i oblidar el què has llegit, en canvi, si el missatge és bo, l´has de conservar per sempre perquè la sort t´acompanyi .

Aquí podeu veure un vídeo que vaig enregistrar la mateixa nit després de perdre´m per els carrers laberíntics de Chinatown .

Aquest és l´últim post de l´any 2009. El temps passa molt ràpid .

BON ANY NOU 2010 A TOTS VOSALTRES !

Sincerament,

Jordi Meya.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s