Els “caçadors de cossos” de Bangkok – The Bangkok´s Body Snatchers .

Posted: 6 Març, 2011 in Tailandia

Els “caçadors de cossos” de Bangkok – “The Bangkok´s Body Snatchers”

Bangkok, Diumenge, 6 / març / 2011 .

Bangkok, la capital de Tailàndia, una metròpolis de més de 10 milions de persones es transforma a la caiguda del sol . A partir de llavors, els “caçadors de cossos” de Bangkok o “Body Snatchers” entren en acció .

A Tailàndia, el 95%  de la població és budista, la religió és un puntual de la societat tai, sens dubte ! Tothom respecta al màxim la religió, sense distinció de classes socials, races, etc…. Això vol dir, entre d´altres, que  parlar de segons quins“temes” relacionats amb el budisme que es practica a Tailàndia ( Theravada ) pot arribar a ser fins hi tot una mica “tabú” entre la població tai i l´estrangera també . S´ha d´anar una mica en compte i pensar molt bé abans de dir res si el que vols dir té relació amb la religió . Els tais són persones molt agradables i, en general, tenen bon humor però amb la religió i la monarquia no admeten cap tipus de broma o burla .

Els tailandesos, creuen amb la reencarnació, són molt supersticiosos amb aquest aspecte. La gran majoria, solen dur tota classe d´amulets, segons les seves supersticions, totes elles relacionades amb el budisme . Pensen que els protegiran dels mals esperits, de la mala sort, fins hi tot, que són una bona ajuda de protecció per tenir un bon “Carma” i una reencarnació en un altre ésser “millor” (socialment parlant bàsicament) de les altres vides que vindran un cop morin .

Els “Caçadors de cossos” són voluntaris, homes i dones, només tailandesos . La seva “feina” es basa en recollir-ajudar persones que han mort o han tingut qualsevol tipus d´accident greu o lleu a Bangkok . Es posen en “acció” a partir de la tarda- nit i fins a la sortida del sol, l´espai de temps que  hi ha més accidents i delinqüència a la capital tailandesa .

Totes aquestes persones que fan aquesta “feina”, estan convençudes que gràcies a elles, ajudaran a l´esperit de les persones que han mort a no patir, a més, en auto-ajudar-se a elles mateixes perquè fent aquest “servei” estan convençudes que els pot ajudar a tenir una bona reputació entre la societat tai a elles i a la seva família . Creuen fermament, que algun dia el “merit” per dur a terme aquesta ajuda els hi retornarà en forma de bona sort, ja sigui en aquesta vida o en d´ altres que vindran quan morin .

Tots els voluntaris abans formar part de qualsevol patrulla, fan un curs de primers auxilis gràcies a l´ajuda del Govern Tai que els subvenciona . No tenen cap títol de medicina o d´infermeria o semblant …. però a vegades fan la feina com a tal, i no tenen cap problema amb col-laborar amb la policia ni la policia col-laborar amb ells.

Entre la població tailandesa, tenen bona reputació en general . Una dada que voldria remarcar és que a Bangkok, hi ha més de 2 milions d´accidents de cotxe cada any i molt poques ambulàncies per atendre ràpidament cada accident . Gràcies a aquests voluntaris, que n´hi ha de totes classes socials, rics, pobres, persones molt conegudes, actors, escriptors ….. es salven més vides . Això és un fet !

Qualsevol “Caçador de cossos” té totalment prohibit tocar una persona morta, només ho poden fer els voluntaris que tenen una bona reputació entre el grup  i que, evidentment, porten molts anys fent aquesta feina . Cap voluntari rep diners, no tenen un sou, ni gran ni petit. Com deia abans, el motiu de fer tot això està relacionat només en les creences que provenen de la religió i amb la superstició pròpia de cada individu .

Jordi Meya .

Reportatge amb anglès :

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s